Möbelmässan – dova färger och läder

Årets möbelmässa, eller Stockholm Furniture och Light Fair som den officiellt heter, dominerades av mycket trä, dova färger, skinn och uppdaterade klassiker.
Förra årets färgexplosion var nu försvunnen. I år syns främst möbler i naturtoner, i dovt och grått. En hel del pastell finns, men inte på möbler utan främst i accessoarer.
Många utställare visar också upp soffor. Gärna bulliga och ibland med ytterligare inbyggda funktioner, som förvaring eller avställningsytor – gärna med ett 50-talsstuk.
– Råa trä och läderytor är mycket populära här på mässan. Jag ser mycket blekrosa, nästan puderrosa möbeltyger, säger Lena Jonsson, som driver Kroknålens tapetserarverkstad i Umeå.
På möbelmässan är Greenhouse, som är utställningen för nykläckta formgivare och hantverks- och designskolor, som vanligt det roligaste inslaget, eftersom studenterna slipper fundera över stapelbarhet och om de kan säljas. Här visade bland annat tapetserarstudenter från Malmsten, Kramfors och Tibro upp vad de arbetat fram på sina skolor
– Råa läderytor är mycket populära här på mässan och även råa träytor. Det finns väldigt mycket blekrosa, nästan puderrosa när man går runt och tittar på möbeltyger och nya möbler, säger Lena Jonsson, som driver Kroknålens tapetserarverkstad i Umeå.
– Jag hade en bra känsla för Mega soffan redan från de första skisserna i mitt block, säger Chris Martin.
MEGA – Årets möbel 2014
– Jag hade en bra känsla för Mega-soffan redan från de första skisserna i mitt block. Det visade sig bli en riktigt bra produkt och det gläder mig att andra känner detsamma, säger Chris Martin som ritade Mega, som utsågs till årets möbel i samband med möbelmässan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *